Cum alegi service-ul potrivit pentru mașina ta

Defecțiunile pot apărea atât la mașinile noi, cât și la cele vechi, iar, pentru a rezolva rapid orice problemă, trebuie să știi cum să alegi service-ul potrivit pentru mașina ta.

Fie că ești în căutarea unui service deoarece a apărut o problemă, sau ai nevoie de un service autorizat pentru inspecția ITP, este important să știi ce să verifici, astfel încât mașina ta să fie tratată cu respect și problema rezolvată cât mai rapid, la un preț corect.

Hai să vedem care sunt pașii pe care trebuie să îi faci astfel încât să alegi service-ul potrivit pentru mașina ta.

1. Fă o listă cu service-urile pe care le iei în considerare

fa o lista cu service-urile pe care le iei in considerare

Poți face acest lucru în două moduri. Fie întrebi cunoscuții care au vizitat service-uri și vezi care sunt recomandările lor și service-urile pe care ar trebui să le eviți. Fie faci research pe internet și cauți service-uri apropiate de zona ta. Dacă problema mașinii nu este atât de mare și poți circula în siguranță, poți extinde căutarea și către zone puțin mai îndepărtate.

Dacă pentru service-urile pe care le știi de la cunoscuți ești sigur că au recomandări bune, pentru cele găsite pe internet încearcă să vezi ce review-uri au pe site, pe Facebook sau pe Google. Poți să îți faci o idee foarte bună despre tipul de service doar din review-urile lăsate de clienții lor.

După ce ai o listă de service-uri pe care le consideri de încredere, urmează să le faci o vizită, în ordinea stabilită de tine.

2. Fă o vizită service-urilor

vizita service auto

Dacă nu ai reușit să obții toate informațiile de care ai nevoie, fă o vizită service-urilor pentru a vedea mai de aproape modul de lucru.

Când ajungi, aruncă o privire în jur și vezi cât de curat este întreg locul. Nu te aștepta la un loc extrem de curat, dar ai în vedere să nu fie ambalaje aruncate pe jos, dezordine, spații de lucru aglomerate și murdare.

Un service profesionist va avea un spațiu curat și ordonat, cu toate sculele la locul lor și cu mecanici ordonați și disciplinați. Dacă ceea ce vezi îți convine, treci la pasul următor, iar, dacă nu, caută un alt service.

3. Află dacă service-ul are acreditări și omologări RAR

service acreditat rar

Fie că le verifici pe site-ul service-ului sau la fața locului, ai grijă ca service-ul să fie omologat și acreditat RAR. Vei vrea să colaborezi cu un service care lucrează legal, deoarece, în eventualitatea în care mașina nu este reparată corect, să ai actele doveditoare cum că acel service s-a ocupat de ea.

Mai mult, aruncă o privire și asupra sculelor și dotărilor din service. Indiferent de cât de buni sunt mecanicii, dacă nu au sculele necesare, problemele vor rămâne nerezolvate.

4. Mecanicii sunt atenți și semnalează orice problemă

mecanic service

Atunci când te-ai hotărât asupra unui service, dacă se poate, încearcă să vezi felul în care mecanicii se comportă cu mașina ta.

Mecanicul trebuie să inspecteze atent problema și să identifice orice alte defecțiuni care ar putea reprezenta un pericol. Mai departe, trebuie să te anunțe de orice problemă identificată și să înceapă reparațiile doar după ce are acordul tău. În plus, mecanicul trebuie îți spună toate problemele și să îți ofere o listă de prețuri pentru fiecare în parte.

Doar după ce ai toate aceste detalii și ești de acord cu cât trebuie să plătești poți să îți lași mașina în service.

5. Asigură-te că primești o notă de comandă/notă de reparație

nota de reparatie

Această notă va fi redactată pe un formular și va cuprinde următoarele:

  • Data
  • Identitatea ta
  • Modelul mașinii tale
  • Kilometrajul
  • Natura reparațiilor
  • Un cost estimativ al reparațiilor
  • Durata în care vehiculul va rămâne în service

Păstrează această notă deoarece poți să o folosești ca și probă dacă prețurile diferă, mașina nu este gata la timp sau reparațiile nu au fost făcute corect.

6. Factură și garanție

factura si garantie service

Deși un service profesionist îți va oferi o factură fără să o ceri, dacă nu primești una, ai grijă să nu pleci fără ea. Factura vine în dublu exemplar, iar originalul îl vei primi tu, împreună cu o chitanță, pentru a dovedi faptul că ai plătit.

Mai mult, află dacă service-ul oferă garanție. Nu vei vrea să plătești o mulțime de bani pentru schimbarea unei piese pentru ca după câteva zile să te întorci cu mașina în service și să fie nevoie să plătești din nou. Lucrează cu un service care oferă garanție pentru produsele noi pe care le instalează în mașina ta, dar și pentru munca lor.

7. Nu uita de piesele înlocuite

piese service

Acest pas este opțional. Dacă nu ai nevoie de ele, poți renunța, dar, dacă vrei să primești înapoi piesele înlocuite, un service profesionist ți le va înapoia.

Toate celelalte probleme le rezolvi cu Autodeal

autodeal

Acum că știi cum să alegi un service potrivit pentru mașina ta, pentru celelalte plăți aferente mașinii tale, te poți folosi de aplicația auto Autodeal.

Digitalizează toate procesele legate de mașina ta și administrează cu ușurință tot ceea ce ține de programări și plăți:

  • Plăți online - taxe, impozite, amenzi
  • Asigurare Auto Obligatorie
  • Asigurare de călătorie
  • Rovinietă
Descarcă aplicația Autodeal din App Store
Descarcă aplicația Autodeal din Google Play
icon email

Abonează-te la newsletter.

Te vei convinge singur de beneficii. Urmează surprize speciale și cadouri pentru abonați.

Bine ai venit în comunitate!
Hopa! Te rugăm să încerci din nou.

Descarcă aplicația

Download on the app storeDownload on the Play Store