RCA online în 2 minute

Obții imediat tarifele RCA online și primești instant polița prin email și în aplicația Autodeal. Mai mult, poți plăti în 4 rate fără dobândă!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Plată securizată
Fără extra costuri
Simplu si rapid
Serviciu oferit in parteneriat cu
TBI PAY

Informații generale

Despre polița de asigurare RCA
Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este un contract încheiat între proprietarul unui vehicul, persoană fizică sau juridică și o companie de asigurări autorizată. În baza acestui contract, compania care a emis poliţa de asigurare RCA plătește despăgubiri terţelor persoane păgubite în urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat poliţa, pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale, inclusiv daunele morale, suferite în acel accident.
Avantajele polițelor RCA online
În momentul încheierii unei asigurări RCA online beneficiezi de multe avantaje:
  • Nu mai este necesar să te deplasezi la sediul asiguratorului
  • Compari prețurile de la mai mulți asiguratori
  • Alegi oferta care ți se potrivește cel mai bine
  • Plătești online cu cardul
  • Poți opta pentru plata în 4 rate fără dobândă oferit de partenerii noștri de la TBI
  • Primești polița pe mail, dar și în aplicația mobilă Autodeal
  • Tot procesul de achiziție durează mai puțin de 2 minute
Frequently Asked Questions

Întrebări frecvente despre RCA

Ce este asigurarea RCA?
Expand

Asigurarea RCA este o asigurare prin care dacă ați fost prejudiciat în urma unui accident auto, produs din vina unui terț, puteți primi despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite în acel accident. De asemenea, terții beneficiază de acest ajutor dacă este produs din vina dumneavoastră.

Cine stabilește tariful RCA?
Expand

Societăţile de asigurare îşi stabilesc propriile tarife de primă RCA, în funcție de propria estimare a riscurilor asociate unor categorii de indicatori, cum ar fi: puterea mașinii, vârsta conducătorului auto, localitatea de domiciliu ș.a. Prima de asigurare pe care o veți plăti în final depinde și de istoricul dumneavoastră de daunalitate, potrivit sistemului bonus-malus, dar și de alte clauze pe care le doriți incluse în contractul RCA (decontarea directă, cursuri de conducere defensivă ș.a).

Este obligatorie asigurarea auto RCA?
Expand

Asigurarea RCA este obligatorie, iar încheierea poliței, în situația fericită, lipsită de accidente, vă scutește de neplăcerile provocate de sancțiuni și plata eventualelor amenzi. Dacă aveţi în proprietate un vehicul înmatriculat sau înregistrat în România şi dacă nu încheiaţi asigurarea obligatorie RCA, sau nu o menţineţi în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârşiţi o contravenţie. Nerespectarea obligaţiei de încheiere a asigurării RCA constituie contravenţie, este constatată de Poliție şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare/ înregistrare a vehiculului.

Dacă plec cu mașina în străinătate, alte țări au RCA?
Expand

Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe teritoriul României, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European, precum și pe teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional carte verde. Asigurătorii pot extinde valabilitatea teritorială a asigurării și pentru alte state, iar țările în care asigurarea este valabilă sunt precizate în contract.

Cum verific valabilitatea asigurării RCA?
Expand

Asigurătorul are obligația înscrierii contractului RCA în baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, care este deschisă public, în mod gratuit, pentru verificare, oricărei persoane pe site-ul BAAR.

Pe ce perioade se poate încheia o asigurare RCA?
Expand

Încheierea contractului RCA se poate face pentru o perioadă de la 1 lună la 12 luni, multiplu de o lună, în funcție de opțiunea dumneavoastră

icon email

Abonează-te la newsletter.

Te vei convinge singur de beneficii. Urmează surprize speciale și cadouri pentru abonați.

Bine ai venit în comunitate!
Hopa! Te rugăm să încerci din nou.