Ai alimentat cu benzină în loc de motorină? Uite ce trebuie să faci

Fie că ești la prima mașină, ai schimbat recent mașina pe benzină cu una pe motorină sau nu ai fost atent atunci când ai băgat combustibil, să bagi benzină în loc de motorină este un lucru destul de comun.

Și chiar dacă până acum știi că aproape orice problemă legată de mașina ta poate fi rezolvată cu Autodeal, disponibilă pentru Android și iOS, fie că vorbim de plata taxelor, asigurări sau rovinietă, unele probleme au nevoie de ajutor specializat.

În acest articol vei vedea ce trebuie să faci dacă ai alimentat cu benzină în loc de motorină, astfel încât să nu produci pagube mari mașinii tale și să poți să îți continui drumul liniștit.

Ce se întâmplă dacă alimentezi cu benzină în loc de motorină?

pompe de benzina si motorina

Cel mai probabil, după ce alimentezi cu benzină în loc de motorină, motorul va porni fără probleme și vei putea și circula. Însă, dacă benzina ajunge în instalații, poate provoca stricăciuni destul de mari.

Probabil, primul semn pe care îl vei vedea este pornirea din ce în ce mai grea a motorului. Deoarece motorina are și un rol de lubrifiere, prin introducerea benzinei în sistem, piesele se vor freca între ele, ducând la griparea lor.

Printre defecțiunile la care trebuie să te aștepți atunci când alimentezi cu benzină în loc de motorină, dacă nu iei măsuri la timp, se numără și:

  • Afectarea filtrului de combustibil, care va trebui schimbat obligatoriu
  • Defectarea pompei de injecție
  • Defectarea pompei de înaltă presiune
  • Defectarea injectoarelor

Acum că știi ce se poate întâmpla dacă alimentezi cu benzină în loc de motorină, hai să vedem ce trebuie să faci în caz că alimentezi greșit:

  1. Nu pornești motorul.
  2. Chemi o firmă de tractări.
  3. Te duci cu mașina la service.

1. Nu pornești motorul

masina pe marginea drumului cu motorul oprit

În eventualitatea în care ai realizat în benzinărie faptul că ai alimentat cu carburantul greșit, anunță angajații și cere-le ajutorul să muți mașina într-o zonă sigură.

Dacă, însă, ai pornit deja și realizezi abia pe drum sau când ai ajuns la destinație, oprește mașina cât de repede și nu o porni.

Dacă se întâmplă să nu realizezi că ai alimentat greșit, următoarea dată când vei încerca să o pornești, vei realiza că motorul este ”înecat” și că pornește greu. Mașina va putea circula, dar este indicat să nu conduci.

În schimb, ce ar trebui să faci, este să…

2. Chemi o firmă de tractări

masina ridicata de o firma de tractari

Indiferent de locul în care te afli, cheamă o firmă de tractări sau un prieten pentru a-ți duce mașina la un service sau într-un loc sigur în care poți rezolva problema.

Dacă ai timpul necesar pentru asta, poți să duci mașina direct la un service, iar dacă nu, poți să o duci într-un loc sigur, ca mai apoi, când ai timp, să…

3. Te duci cu mașina la service

masina in service verificare rezervor

Ajuns la service, mașina ta va fi pe mâini bune, întreaga operațiune nefiind una dificilă.

Mai întâi, rezervorul trebuie golit complet de combustibil. Acest lucru se poate face fie prin demontarea banchetei din spate, pentru a se ajunge la pompa de carburant, fie prin demontarea totală a rezervorului. După ce întreg combustibilul a fost golit din rezervor, dacă e nevoie, se vor goli și instalațiile.

După ce rezervorul este gol, se schimbă filtrul de combustibil. Se montează rezervorul la loc și se adaugă motorină în rezervor. În scurt timp, motorul va porni și mașina va funcționa la fel ca înainte.

Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să mergi la cea mai apropiată benzinărie și să alimentezi din nou, de data aceasta, cu combustibilul potrivit :).

Schimbarea combustibilului din rezervor nu este o operațiune complicată, iar costurile și timpul petrecut în service vor fi mici. În caz că mașina are alte probleme mai mari, mecanicii din service te vor informa cu siguranță, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

aplicatia autodeal


Astfel, dacă ai alimentat cu benzină în loc de motorină, tot ce trebuie să faci este să îți păstrezi calmul, să nu pornești motorul și să ajungi cât mai repede la un service auto.

Iar, pentru orice altă problemă, legată de plata taxelor pentru mașina ta, asigurare sau rovinietă, poți folosi aplicația Autodeal, atât pentru Android, cât și pentru iOS. Autodeal te ajută să digitalizezi toate procesele legate de mașina ta și să administrezi cu ușurință tot ceea ce ține de programări și plăți!

Descarcă aplicația Autodeal din App Store
Descarcă aplicația Autodeal din Google Play
icon email

Abonează-te la newsletter.

Te vei convinge singur de beneficii. Urmează surprize speciale și cadouri pentru abonați.

Bine ai venit în comunitate!
Hopa! Te rugăm să încerci din nou.

Descarcă aplicația

Download on the app storeDownload on the Play Store