Top 14 cele mai bune mașini pentru începători

Tocmai ai terminat școala de șoferi, ai luat examenul auto, iar acum cauți o mașină potrivită pentru tine.

Fie că ai de făcut mai multe drumuri prin oraș sau în afara lui, vei avea nevoie de o mașină potrivită pentru nivelul tău de experiența, pe care o poți controla în siguranță, dar și care să te ajute să rezolvi ceea ce ai de rezolvat.

Dacă urmează să vizitezi un târg de mașini sau site-uri care vând mașini second-hand, ca să fii mereu în control, ți-am pregătit un Ghid Complet despre la ce să te uiți când cumperi o mașină second hand.

În acest articol îți vom prezenta 14 mașini pentru începători, potrivite pentru a căpăta experiență și pentru a circula în siguranță.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Mașinile Volkswagen au fost tot timpul recunoscute pentru siguranță și fiabilitate. Acestea sunt ușor de condus și de parcat, oferind suficient spațiu interior și confort.

Fiind una dintre cele mai apreciate și cunoscute mașini de la Volkswagen, Polo este perfectă pentru începători.

În 2002, la testele de siguranță Euro NCAP, Volkswagen Polo a primit cinci stele pentru protecția pasagerilor adulți, așa că vei știi că ești în siguranță chiar dacă se întâmplă ceva neașteptat pe drum.

Volkswagen Golf 5

Volkswagen Golf 5

Una dintre cele mai bine vândute mașini hatchback la nivel global, Golf 5 este ușor de condus, având un motor economic și fiind destul de spațioasă pentru dimensiunea sa.

Similar cu Polo, și Golf 5 a primit cinci stele pentru protecția pasagerilor în 2004 la testele de siguranță de la Euro NCAP și patru stele pentru protecția copiilor.

Așadar, dacă tocmai ai luat permisul de conducere și ești și proaspăt părinte, Golf 5 poate fi una dintre mașinile pe care să le pui pe listă!

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Ford Fiesta este o altă mașină simplu de condus, cu dimensiuni reduse, perfectă pentru orice începător.

Datorită dimensiunilor reduse, Fiesta poate fi parcată ușor. Mai mult, aceasta se comportă bine atât în oraș, cât și în afara acestuia și poate fi o mașină demnă de luat în considerare dacă ai astfel de drumuri.

Ford Fiesta demonstrează că este o mașină sigură, primind cinci stele în 2002 la testele de siguranță Euro NCAP pentru protecția pasagerilor adulți.

Ford Focus

Ford Focus

Al doilea Ford de pe listă, Ford Focus este una dintre cele mai spațioase hatchback-uri, fiind potrivită pentru familii și oferind șoferilor o experiență plăcută la drum.

O altă mașină sigură, Ford Focus a primit cinci stele în 2004 la testele Euro NCAP pentru protecția pasagerilor.

Dacă știi că vei avea de transportat membri ai familiei, Ford Focus poate fi una dintre mașinile pe care să le iei în considerare.

Ford KA

Ford KA

O mașină compactă, cu două uși, modelele Ford KA din 2015 au o normă de poluare EURO 6. Mai mult, Ford KA beneficiază de un sistem start/stop prin care economisesc carburant și elimină noxe reduse atunci când așteaptă la semafor.

Ford KA este o mașină mică, potrivită pentru oraș și ușor de parcat.

Skoda Citigo

Skoda Citigo

Similară cu Ford KA, și Skoda Citigo este compactă și ușor de manevrat, fiind ideală pentru mediul urban.

Skoda Citigo se potrivește de minune pentru cineva care tocmai a primit permisul de conducere, deoarece este ușor de condus și parcat, chiar și în orașele aglomerate.

Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda Fabia oferă tot confortul de care ai nevoie pentru a conduce în siguranță. Având o stabilitate bună în timpul condusului, chiar și atunci când accelerezi mai puternic, Skoda Fabia se potrivește începătorilor, atât pentru oraș, dar și pentru drumuri în afara lui, unde sunt necesare viteze mai mari.

Mini Cooper

Mini Cooper

Perfectă pentru mediul urban, Mini Cooper are dimensiuni reduse, lucru care o fac ușor de manevrat pe străzile orașului, dar și ușor de parcat.

Pe lângă manevrabilitatea ușoară, Mini Cooper este și o mașină sigură, primind cinci stele la testele Euro NCAP.

Toyota Yaris

Toyota Yaris

O altă mașină care a primit cinci stele la testele Euro NCAP din 2005 , Toyota Yaris este o mașină accesibilă ca preț, potrivită pentru un începător.

Toyota Yaris este o mașină fiabilă și ușor de condus, cu un consum redus.

Mazda 2

Mazda 2

Mazda 2 este o mașină sigură, accesibilă ca preț și cu un interior confortabil, care devine din ce în ce mai populară în România.

Apreciată la TUV 2015 și primind cinci stele la testele Euro NCAP din 2007 pentru protecția pasagerilor, Mazda 2 este o mașină fiabilă, care se conduce ușor și care te poate proteja în caz de un eveniment neplăcut. 

Opel Corsa

Opel Corsa

O mașină cu un consum redus, de tip hatchback, Opel Corsa poate fi folosită atât în oraș, cât și în afara acestuia, pe drumuri medii.

Iar, dacă ai noroc și găsești un model mai nou, poți avea dotări extra precum pilot automat, climă cu aer condiționat sau chiar și o trapă pentru vedere panoramică.

Hyundai i10

Hyundai i10

O mașină cu un raport calitate preț excelent, Hyundai i10 a primit patru din cinci stele la testele Euro NCAP.

Având dimensiuni reduse, este perfectă pentru oraș, iar dacă o achiziționezi nouă, vei primi o garanție de cinci ani, fără limită de kilometri.

Hyundai i10 are un design dinamic, un pachet de sisteme avansate pentru siguranță și o conectivitate intuitivă.

Kia Rio DSL

Kia Rio DSL

O mașină pe motorină, cu un consum excelent, Kia Rio DSL este o mașină sigură, care a primit cinci stele la testele Euro NCAP din 2011.

Având un consum mixt de 3,6, vei face economie semnificativă față de alte modele de mașini.

Dacia Logan

Dacia Logan

O mașină accesibilă ca preț, putem spune Dacia Logan cunoaște drumurile din România.

Fiind ieftin de asigurat și ușor de întreținut, Dacia Logan este perfectă pentru tine dacă nu vrei să investești o sumă foarte mare în noua ta mașină.

Iar, Dacia Logan nu stă rău nici la testele de siguranță, primind trei stele din cinci la testele Euro NCAP din 2014.

autodeal


Acestea au fost alegerea Autodeal pentru 14 mașini bune pentru începători. Înainte de a achiziționa noua ta mașină, fă o cercetare amănunțită. Iar dacă vreodată vei avea probleme cu mașina, aici găsești un top 10 al celor mai frecvente probleme auto pe care poți să le întâlnești.


Mai mult, acum că ești în căutarea unei mașini, suntem siguri că nu vei vrea să pierzi timpul cu statul la coadă. De aceea, cu Autodeal, vei putea digitaliza toate aspectele legate de mașina ta. Fie că vrei să plătești taxe, amenzi, rovinieta sau asigurări, cu Autodeal, sunt toate la un tap distanță.

Descarcă aplicația Autodeal din App Store
Descarcă aplicația Autodeal din Google Play
icon email

Abonează-te la newsletter.

Te vei convinge singur de beneficii. Urmează surprize speciale și cadouri pentru abonați.

Bine ai venit în comunitate!
Hopa! Te rugăm să încerci din nou.

Descarcă aplicația

Download on the app storeDownload on the Play Store