Ai nevoie de asigurare RCA online? Uite cum poți să o obții

Ai o asigurare RCA expirată, dar ai un drum important de făcut. Este clar că nu poți pleca de acasă fără asigurare, așa că cea mai bună opțiune este cumpărarea unei asigurări RCA online, de la unul dintre vendorii autorizați.

Dar cum știi care este cel mai bun loc de unde poți cumpăra o asigurare? Și cum te asiguri că faci acest lucru rapid și în siguranță. Ba mai mult, cum te asiguri că nu mai uiți niciodată de asigurarea RCA?


În acest articol vom vorbi despre ce este o asigurare RCA, cu ce te ajută și cum poți obține o astfel de asigurare, rapid și în siguranță, prin aplicație Autodeal, disponibilă acum pentru iOS și Android. Iar dacă ai nevoie de mai multe informații, află de aici tot ce trebuie să știi despre asigurarea auto.

Ce este RCA?

asigurare rca

RCA sau Răspunderea Civilă Auto este o asigurare obligatorie pentru persoanele fizice și juridice care dețin un automobil înmatriculat în țară, prin care se asigură persoanele prejudiciate într-un accident produs din vina asiguratului.

Asigurarea RCA este diferită de asigurarea CASCO, iar pentru a vedea mai multe detalii despre de ce cele două asigurări sunt importante, poți citi mai multe aici: De ce e importantă asigurarea auto.

Astfel, în caz de accident, este despăgubită persoană păgubită, și nu asiguratul. Societatea prin care s-a făcut asigurarea urmează să plătească daunele suferite de cei implicați în accident, alții decât persoana asigurată. Deși poate părea contraintuitiv, asigurarea RCA ajută și asiguratul, deoarece plătește pagubele create de el, scăpându-l astfel de sume mai mari pe care ar trebui să le plătească.

În general, asigurarea RCA se încheie pe perioade de șase sau 12 luni, cu mențiunea că se pot face asigurări RCA și pe perioadă de o lună, cu scopul de a obține numere provizorii, dacă posesorul autoturismului are deja un certificat provizoriu de circulație pentru respectiva mașină.

Ai fost prins într-un accident. Ce face asigurarea RCA?

ce face rca

În funcție de gravitatea accidentului, asigurarea RCA se întocmește fie de către un polițist, fie de către persoanele implicate în accident, dacă acesta s-a întâmplat doar între două autovehicule și s-a soldat doar cu pagube materiale.

Persoanele implicate în accident pot completa și semna formularele asigurării, urmând ca acestea să fie depuse la compania de asigurări, care urmează să elibereze documentele necesare reparării autovehiculelor.

Indiferent de natura sau gravitatea accidentului, despăgubirile în bani se acordă pentru evenimente precum:

  • Pagube materiale
  • Vătămări corporale sau deces
  • Cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată
  • Pagube venite ca și o consecință a lipsei de folosință a vehiculului avariat.

Pentru mai mult motive pentru care este important să ai o asigurare RCA, pe lângă obligativitatea legii, poți consulta articolul nostru: Asigurarea RCA - de ce ai nevoie de ea, cum și unde să o faci?

Cum poți să obții o asigurare RCA online

autodeal asigurare rca

Există multe locuri prin care poți să cumperi o asigurare RCA online, dar cea mai simplă metodă, care îți oferă notificări atunci când se apropie expirarea asigurării și cea mai sigură metodă, este aplicația Autodeal, disponibilă acum pe iOS și Android.

Simplu și ușor

După ce ai introdus datele tale și ale mașinii (poți să faci acest lucru făcând fotografii documentelor), din meniul principal, selectezi ”Asigurare auto obligatorie”.

Mai departe trebuie să alegi mașina pentru care dorești să fie făcută asigurarea, perioada contractuală și data intrării în vigoare.

Tap pe ”Vezi ofertele disponibile” pentru a vedea ce oferte sunt disponibile în piață, alegi oferta pe care o preferi și continui pentru a face plata. E atât de simplu!

Autodeal îți amintește din timp

Fie că îți expiră rovinieta, asigurarea RCA sau ITP-ul, aplicația Autodeal te va anunța din timp, astfel încât să nu pornești la drum fără ele. 

Primești o notificare, intri în aplicație, cumperi asigurarea RCA online din doar câteva tap-uri, iar noi îți trimitem polița online.

Cu Autodeal vei avea mereu actele valabile: notificări din timp și simplitate în cumpărare. Și pentru a face totul mai ușor, aici poți să vezi un Tutorial al aplicației Autodeal!

Punem securitatea înainte de toate

Știm că actele tale și ale mașinii sunt importante pentru tine. De aceea, vrem să avem grijă de ele, lucru pentru care le criptăm și le stocăm în așa fel, încât nimeni, nici măcar noi să nu avem vreodată acces la ele.


Pentru că ținem la securitatea datelor, suntem audiați periodic din punct de vedere al conformărilor GDPR și NIS. Mai mult, suntem singura aplicație din România dedicată gestiunii autoturismului tău, certificată TUV conform standardelor de securitate cibernetică ISO 27001 și standardelor de calitate ISO 9001.

Descarcă aplicația Autodeal din App Store

Descarcă aplicația Autodeal din Google Play

icon email

Abonează-te la newsletter.

Te vei convinge singur de beneficii. Urmează surprize speciale și cadouri pentru abonați.

Bine ai venit în comunitate!
Hopa! Te rugăm să încerci din nou.

Descarcă aplicația

Download on the app storeDownload on the Play Store